Close

FAQ

Waarom dansen we zonder te praten? en op blote voeten?

Als je praat ben je cognitief / in je hoofd heel sterk of rationeel, en dat zorgt weer ervoor dat de meeste mensen minder lekker dansen. Das eigenlijk ook precies de reden dat veel mesen alleen met een slok op dansen. Dat is niet erg, maar zonder kletsen wordt je dansen al veel lekkerder en diepgaander. Zo krijg je dus een soort meditatieve vorm van dansen. We dansen op blote voeten omdat we zo meer geaard zijn, meer in onze natuurlijke staat van zijn komen.  Dat is voor sommigen misschien een beetje vreemd, maar wel erg lekker!

Waarom dansen we op blote voeten?

Zoals in veel danslessen al gebeurt dansen wij ook op blote voeten. Misschien merk je al wel dat je je vrijer voelt of meer verbonden met de aarde als je op blote voeten loopt, maar weet je ook waarom blote voeten zo belangrijk zijn? De trend om op blote voeten lopen, wat ook wel ‘aarden’ genoemd wordt, is uitgegroeid tot een wetenschappelijk onderzocht fenomeen dat veel gezondheidsvoordelen met zich mee blijkt te brengen. Zo zou het lopen op blote voeten goed zijn voor de aanmaak van antioxidanten, werkt het ontstekingsremmend en verbetert het je nachtrust.

Kan ik ook Alleen komen dansen?

Dat kan heel makkelijk. Er komen vaak mensen alleen naar Dansunie om te dansen, dansen, dansen. Want we kletsen niet tijdens het dansen en dan kom je lekker zonder woorden toe. Na het indansen of na de warming up ben je al vergeten dat je alleen kwam. En sommigen nog eerder :-). Na onze sessie is er tijd en ruimte is om lekker met elkaar na te kletsen en serveren we vers fruit.

Maar ben ik dan niet helemaal alleen?

We maken met zijn allen een reis. En je wordt vanzelf opgetild door de kracht van de groep.

Waar kan ik Parkeren?

Je kunt gratis parkeren op het parkeer plein aan de Van Calcarstraat, achter het gebouw. Daar hebben wij ook onze ingang. Parkeren aan de voorzijde is onofficieel voorbehouden aan bewoners van het Van Doetinchemplein. Dus daar niet parkeren. 

Klik hier voor de Google locatie.

Lijkt Dansunie niet ook op 5 RITMES of ecstatic dance?

Wij beginnen weer bij het begin en dat gaat wat ons betreft over dansen, dansen, dansen. Want dansen zonder schoenen en alcohol is tijdloos. We stimuleren het dansen uit je hoofd en in je lijf. We doen verder weinig contactoefeningen of rituelen. En dans vooral wel met anderen als je daar zin in hebt. We vinden het heerlijk als er mooie dansende dingen tussen dansende mensen op de dansvloer ontstaan. En om  te voorkomen dat de flow van de groep niet verstoord raakt, vragen we je om rekening te houden met de beweging van de groep. Om deze reden vragen we je om op of aan het midden van de dansvloer geen handstand of stretch of yoga oefening te doen, of gaan liggen als er stevig gedanst wordt. Dat kan aan de zijkant.

Kan ik ook meehelpen in het team?

Jazeker! Vele handen maken licht werk.

Als je meedoet leer je een fijn, goed event met goede bedding in teamverband in elkaar te zetten. Dit bespreken we regelmatig. We hebben met zijn allen een goede en leuke tijd. Voordat we de zaal openen eten we vooraf dus je kan vanuit thuis of je werk gewoon instappen en een goede avond hebben. Dit werk ziet ook goed uit op je CV. En ga lekker los op de vloer!

Ons streven is dat we genoeg teamleden hebben zodat je vrij kunt komen dansen als je niet helpt. En je danst natuurlijk op de dag dat je meehelpt. We hebben dansruimte genoeg. Stuurs ons een bericht als je meer wilt weten naar mail@dansunie.nl of bel of stuur een PB naar Horst Timmers: 0624447467.

Wil je sneller updates & nieuwe data?

Instagram | Facebook

of stuur een mail naar mail@dansunie.nl of whatsapp 0624447467 voor toevoeging aan de whatsapp groep (enkel voor aankondigingen).